Granars matsmältning

Vårt hem har genomgått en kris. Vår ack så vackra julgran, helt i modern och miljövänlig plast var vid uppackandet icke komplett. Granen har ju stått i källarförrådet, lite som dracula om dagen, sedan förra årests vinterfest. Nu var det dags att hämta upp den för att sätta ihop, resa och kläda den med sedvanligt pompa och ståt. Lite tidigt kanske ni tycker. Det tycker jag med, men den höjer onekligen mysfaktorn i hemmet. Men nu har vi tappat tråden och får återgå till den påbörjade historien. Granen var som sagt icke fullt komplett när vi packade upp den. Det letade högt och lågt, lågt två gånger eftersom granen som sagt låg i källaren.

Det enda som fattades var en liten enkel plastbit, som skulle sitta i botten på granen och sedan med milt våld föras in i julgransfoten. Utan denna plastbit, ingen resning. Och en liggande gran ville vi inte ha kom vi överrens om. Så, det enda raka var att åka till vårt kära knalleland för att där på Eko inköpa en precis likadan gran som den vi hade hemma. Fast denna nya hade den där plastgrejen.

Så. när vi väl kom hem och Hulda Hustrun fått rumstrera om lite i hallen stod det en liten, fullt klädd i hallen, alltså hade hon tagit toppen på den gamla granen och gjort en liten gran av den. Det e min Hulda Hustru i ett nötskal. Aldrig ge upp, det finns atlltid en lösning. I vardagsrummet står nu granen med alla klappar under. Så vackert så. Mycket juligt på alla sätt.

Men lite tidigt som sagt
Julgranen 05

Och man kan ju ge sig tusan på att den där lilla plastgrejjen dyker upp snart. Men då har vi varit smarta att spara den gamla granen. För i ett sånt fall hjar vi då två granar ju. Tänk så bra allt kan bli. PÅ en måndag med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback