Kärnkraftverket Rune

Funderar på det där med energi i allmänhet och kärnkraft i synnerhet. Alltså. Vad har hänt sedan den där folkomröstningen?  Bestämde man inte nått då? För ärligt talat. Nu hör man allt mer röster som talar om att kärnkraft minsan är så mycket renare än olja eller kol. Precis som om inte Harrrisburg och Tjernobel har hänt. Alls. Man talar om risken med kärnkraft ungeför som man talar om risken för att få diarre när man är utomlands. Alltså, det KAN hända. Visst kan det det. Men det är inte så farligt. Inte farligt alls.

Säg det till en glad Spanienresenär med ständigt flöde ur baken.
 
Men jag är förvirrad. För det som man är rädd för har ju redan hänt. Två gånger. Och visst. Tjernobyl, fulla ryssar och ett samhälle i förfall. Det klart det kan hända dumheter då.

Men Harrisburg då. I USA. Det rena landet. Det fria landet. Vad hände där? Tja, enligt opinionen just nu i vårt vackra land. Ingenting. Det är glömt och förlåtet. Fan, det har inte ens hänt. Nästan. Visst hör man Tage monolog. Fast nu är det värre. För det som hänt har verkligen inte hänt. Men betänk vilket val vi har. Det dumma, dumma kolet. Eller den rena,rena fina, kärnkraften. Fan till och med Homer Simpson arbeter på ett kärnkraftverk. Kan det bli mer tryggt. och rent, vackert och fint?

Allt mer röster talar om att vi skall köra våra kraftverk tills dess att de är gamla på riktigt. Som om de är mer farliga då. Harrisburg var inte gammalt. Men det gick åt helvete ändå.Men vi har fullt upp att rädda kycklingar och minkar, bråka om homosexuella ska få gifta sig i kyrkan och om Gud gillar kvinnor, så vi hinner inte rädda oss från det stora hotet som är på riktigt. Om vi trodde att en Tsunami är det värsta som kan hända oss? Är vi så djäkla bakom flötet? Fattar vi inte mer? Vem ska vi skälla på om, när, det smäller. Freivalds?

Det vette fan om jag vill bo i detta landet, på denna jorden längre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback