Religion

Jag tror jag skall bli religiös. Har inte bestämt mig för religion än, eller ens inriktning men det löser sig säkert. Det verkar vara så bekvämt att vara religiös. MAn kan liksom tycka lite vad som helst utan att man behöver argumentera eller diskutera det. Man kan tycka att homosexualitet är en styggelse och när folk frågar varför kan man bara peka på att "det är så skrivet". Knepigt. Man kan lätt, utan vidare argument mena att kvinnan är underordnad mannen. Så praktiskt. Man kunde på den tiden det var poulärt lätt påstå att jorden är platt och att det bara är så.

Sen inte att föglömma, flera stora religioner erbjuder ju möjligheten att som man bära klänning. Om man blir präst eller dylikt alltså. Snygga klänningar oxå. Inga billiga, utan påkostade saker. I vissa religioner kan man bära en lustig mössa av varierande modell och utförande. Så ni ser. Bara fördelar för en heterosexuell man i 30 års åldern. Förresten. En del av de religiojner vi har erbjuder ju den homosexuelle mannen en hel del möjligheter. Tänk "korgosse". Så länge man håller sig till att vara man är det mesta grönt. Om man är kvinna blir det genast lite snärjigare. Mycket regler att hålla ordning på bli det. Men även för kvinnor erbjuds ju en färgsprakande kavalkad av olika kläder beroende påaktuell religion. Allt från den allt mer populära Burkan till huvudklut. Allt i olika färger från vit till smutsbrunt svart.

Som sagt, bara fördelar och inga nackdelar. Fast nu får man ju erkänna att i dagens läga är det ju inte riktigt lika lätt. Man kan råka ut för mothugg både från här som där. Folk som pratar om vetenskap och beprövad teori. Mne då kan man återigen peka på den för religionen man valt aktuella skriftsamlingen. Där brukar det som av en händelse stå, i de allra flesta religioners böcker, att vetenskap är av ondo och skall fördrivas med, tja, lite vad som helst.

fast jag tror det får va. För när man lyssnar till tillexemple den rådande debatten om äktenskapet och homosexualitet verkar ju till och medf en så vördad instutition som Svenska Kyrkan vackla. En del tycker si, en del tycker så. En del pekar påatt den i det fallet aktuella guden skall vara en förlåtande jeppe, andra pekar på bibeln. Då säger de andra, i andra laget, att skriften skall läsas utifrån sin tid. Fast då tappar den väl sin betydelse? Om det som står där bara är sant ibland, men inte alltid? Eller har jag missat något igen.

Nä, jag tror jag startar en egen, mondän religion. Ska börja snärja ihop vederbörliga skrifter med en gång.

"PÅ första dagen var det lättöl...."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback