Den sorgeliga visan om badkaret, rakhyveln och den lilla flickan

Lyckat. Låtom mig berätta en visa att vara varnagel i var mans öga och skildra den sorgliga sagan om flickan och rakhyveln.

Det var en gång ett badkar i ett fjärran land. Detta badkar bodde hemma hos en glad familj som skötte om det, tvättade det och putsade kranarna så att de blänkte i solljuset och var dag badade de glada barnen i badkaret. Badkaret tyckte det var roligt, speciellt när barnen kittlade den under kranen.

Far i huset var en liten, bullrande man med gott humör och ett långt böljande skägg. En dag sade mor i huset till far att nu fick han allt raka av det där skägget, annars fick han sova i soffan om nätterna. Det ville inte far, så han gick med ens till handelsmannen och köpte en rakhyvel av senaste snitt. När han väl rakat sig, lögat sig och tvättat håret gick han från badkaret som blev stående ensamt i badrummet.

Efter ett tag hörde badkaret hur en liten flicka närmade sig. Jag ska bada ropade flickan till sin ömma moder. Bra, duktigt tjej, hördes modern ropa tillbaka.

Flickan tog av sig sina kläder och spolade upp badvatten, väntade tills badkaret var fyllt och hoppade sedan i vattnet. Där satt hon sedan och lekte med sina leksaksankor och en liten blå båt som hon körde fram och tillbaka i vattnet. Sen såg flickan rakhyveln som låg och glimmade på badkarskanten.

Rör inte det där, försökte badkaret säga till henne, men som vi alla vet så kan ju inte badkar tala. Flickan visste att hon inte fick röra den där, men den såg ju så rolig ut. RÖR inte den där, förökte badkaret ropa, men han var lika stum som alltid.

 Flickan drog med fingret över den glänsande ytan och, oups. BLOD, blod över hela fingret, blod som droppade ner i vattnet, blod, blod, blod överallt.

Den lilla flickan var nu vansinnigt rädd, tänk om blodet tog slut i kroppen på hene, vad händer då? HJÄLP; BLOD ropade hon, ajajajajaj.

När den snälla mamman i huset fått titta på fingret kunde hon sätta dit ett fint plåster och flickan somnade så gott så gott.

Sedan var modern mycket vred på far i huset och läxade högljutt upp honom i familjens kök. Hur kunde du vara så dum att du lägger en sylvass rakhyvel på badkarskanten så att barnen kommer åt den, frågade hon fadern. Mannen skämdes så mycket så han gick och lade sig utan kvällsmat.

Så lärde vi oss den viktiga läxan att inte lägga sina rakdon framme bland klåfingriga barn.

Vem den dumma mannen var? ja du, gissa det du.

Kommentarer
Postat av: Christina

Trots skäggsvamp är det bättre med rakapparat i vissa fall.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback