Dosan

Tänkte passa på när jag nu är så i farten. Så jag skulle till att koppla in en överbliven dvd-spelare i grabbarnas rum. Brukar ju inte vara några problem, en scartsladd bara så är det fixat. Nu var det bara det att den aktuella tvn är så gammal så den har ingen scartingång. Detta fick mig att rynka pannan rätt ordentligt, men så kom jag ihåg ett inköp jag gjorde på Hobbex, för några år sedan. En helt enormt stor kopplingsdosa, full av olika ingångar och utgångar, knappar att ställa in och knoppar att vrida på.

När jag köpte dosan var jag mycket mallig över mitt kap, för som varje man vet så är det ju mer status i en stor kopplingsdosa än en liten. Storleken spelar definitivt roll. Helst skall man ju ha ett helt ormbo bakom tvn, med scartsladdar härs och tvärs, digitala ingångar och utgångar, dv-kopplingar och midiutgångar och har man då en stor, stor kopplingsdosa med är man ju nästan mer man än man själv reder ut.

Nä, jag var som sagt väldigt glad åt min dosa. Ända till jag skulle koppla in den. Då var den för stor. Jag vet, hur kan en dylik dosa vara för stor tänker nu varje man med självrespekt. Men den gick helt enkelt inte att koppla in eftersom en kant tog i i en kant i tvn. Så jag fick helt sonika köpa en mindre, mer passande koppling. En fjuttig en med bara en scartingång och tre midiutgångar.

Så, sedan dess har jag letat efter en nytta för min stora dosa. Jag kan ärligt talat säga att jag nästan glömt bort den, speciellt som jag kunnat köpa en ännu större dosa sedan dess. Men nu satt den som en smäck när jag provade den. Så nu har grabbarna dvd inkopplad på rummet. Och min dosa har äntligen fått ett hem.

Så gott allt löser sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback