Juletider del I

Hjääälp, det är ju snart jul för tusan. Varför har ingen sagt något? Varför ska man behöva ha ordning på allt själv. Julen 2005. Det låter det. Enda julen vi firar i år, får inte slarvas bort eller spoileras på grund av slarv eller negligans. Fattar varför ingen ens varnat mig. Nyss var det ju milda vindar, midsommarstång, folköl i trädgården och morgondopp i den stilla viskan,

Nu, helt plötsligt är det 6 veckor kvar till julafton och jag har inte ens förberett mig det allraminsta. Så nu gäller det att strama upp verksamheten, målfokusera och se till att hela organisationen (familjen alltså) dra åt samma håll och allt sånt där som skall till för att något skall bli gjort.

Själv utnämner jag mig till helg general med huvudansvar för det övergripande arbetet och formellt utnämnd till vd frö projektet.

Nu påstår min julda hustrun att detta inte gör sig och att om vi överhuvudtaget skall fira jul nån gång mer i detta decenium bör jag hållas kort och endast användas till enklare ärenden som klappbärare och möjligen huvudansvarig för den nyckel som går till låset på vinden där vi har granen under mellansäsonger.

Jag måste säga att det hedrar henne att jag i alla fall skulle få kalla mig vd. Inte så illa pinkat. Tycker jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback