Lekande laxar och laxande lekar

Vi var och handlade på Coop Forum igår med de små barnen. Planen var att barnen skulle leka i "skeppet", alltså affärens lekavdelning medan föräldrarna sakta strosade runt i affären. Nu blev det inte så eftersom skeppet var under reparation. Så därför satt yngsta dottern i kundvagnen medan vi flaxade runt och letade mjölk, flingor, strumpor och allt annat som fattades oss i hemmet.

Vi hade även ett uppdrag från min mor. Det såldes färsk lax i sagda affär, denna ville modern lägga vantarna på. Sagt och gjort, vi letade raskt upp den där laxen. Och det var en lax må jag säga. I en plastpåse låg en, säkerligen genmanipulerad, jätte till fisk. Säkerligen hade han varit ordförande i laxarnas bodybuildarorganisation. Denna enorma fisk lade vi i vagnen. Jämte minsta dottern.

Fisken verkade inte bli så störd över sällskapet, han mest bligade upp med död blick. Men dottern. Jag tror det var chocken som fick henne att vara precis knäpptyst. Efter ett tag petade hon, mycket försiktigt, på plasten som omslöt denna fiskars jätte. När fisken inte verkade reagera på detta petade hon igen, nu litet modigare.

Efter att nu två gånger närmat sig laxen så verkade barnet slappna av litet i vagnen. Men hon satt mycket, mycket stilla i vagnen hela tiden, även när vi stod i kassakön.

Så, nästa gång är det jag som går och hämtar en laxgigant och lägger jämte barnen i vagnen. Det är så lugnt och skönt så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback