råttans köttbullar

En stilla fundering så här i höstmörkret. Varför döper man en säng till hästens? Vilket geni kom på att "vi döper sängen till hästens så får folk sköna associationer till att sova gott". Till att börja med råkar jag händelsevis veta att hästar sover stående. Det har jag lärt mig av Pippi Långstrump. Sen vet jag att hästar sover i något som heter box, för det har min hulda hustru som i yngre dagar hade egen häst och tävlingshoppade, berättat. Hästar luktar. Det ver jag bara.

Ser man då någon som helst koppling till att sova gott, då vet inte jag om man har ett gott omdöme. Att sova stående i en box och lukta illa.

Nu tror jag mig veta att hästengrejen kommer från att sängen innehåller tagel, som andas (hur nu det går till?). Men ändå. Hästens säng. Låter lika smart som grävlingens glass eller vad tusan som helst där namnet inte har något alls med produkten att göra.  "Tuppens kondomer, du får lukten på köpet" eller "bofinkens penna, skriver diskret", "vovvens tandkräm, för dig som luktar lite värre".

Nä jag vet inte. Jag får inte ihop det.

Och vart kommer rutorna in?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback