Solen vs. klockan

Kvällarna i November är ju helt sanslöst låååånga. Jag vet, jag har gnällt om detta ett antal gånger redan. Men va tusan. De hjälper ju inte. Det börjar mörkna redan vid 16 tiden å eftermiddagen, sen är det kolsvart vid 17 tiden.Och då är det fortfarande jätte många timmar kvar innan man med gott samvete kan gå och lägga sig. Vad skall man göra alla dessa mörka timmar. Lika kul som att knata upp klockan tre på natten och börja knyppla. Hela kroppen skriker "lägg dig lägg dig". Det är vad andra, smarta djur gör. De lever efter solen, itne efter klockan. Det är därför man inte hör några fåglar sjunga på vintermorgnar. De gör det enda vettiga, de sover.

Inte vi dumma människor. Vi gör som klockan säger. Alltså sitter hela landet på kvällen och slötittar på tv med trötta, slitna ögon, för ingen kan ju med att gå till sängs innan bollibumpa.

När något verkar vrickat, känns vrickat och genom en säker bevisföring kan kallas vrickat anser jag att man skall sluta med det. Men det är kanske bara jag.

Men nästa gång du går upp mitt i natten på en Måndag och solen inte kommer att gå upp på tre-fyra timmar än. Fundera på vad jag sagt.

Lägg bara några ynkliga sekunder åt att funderar kring detta så fattar du nog.

Otäckt, visst är det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback