Två små bolag

Varit och handlal idag, igen. Vi tog en sväng förbi systemet för att inhandla litet vin till min ömma moder,  willys för att handla mat till våra barn och till ÖB bara för att kolla. På ÖB var det någon sorts jubileum så det salufördes korv med bröd för 2 kronor och bjöds på kaffe. Folk måste banne mig ha kommit från hela västsverige av kön till korverian att döma. Att folk kan vara så sugna på kaffe och korv, det trodde jag väl aldrig. Inne i affären reade man ut en rad viktiga varor för en mycket billig peng. Tillexempel en ask med tre ringar för 2 kronor. Att ringarna sedan inte är värda mer än 75 öre, med ask och allt,  verkade det inet vara någon som brydde sig om.

Förövrigt märktes det att julhandeln så sakteliga har börjat. Vi köpte faktiskt själva 2 julkappar till de yngsta barnen. Så tidigt har jag nog aldrig varit med klappköpandet. Brukar dra på det till de allra sista dagarna före jul, gärna till den 23/12. För spänningens skull liksom. Tänk om man skulle bli utan. Försök förklarar det för de förväntansfulla barnen på julafton.  En äkta julrysare.

Men som sagt, i knalleland sprang folk på varandra för att köpa leksaker, jackor, fläskkarre', strumpebyxor och allt va de nu skulle ha. Jag fundera än en gång på vilka det är som jobbar på dagarna. För alla är ju på stan och köper saker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback