Båtar o annat skräp

Sitter och fundera på båtar. Specifikt Ålandsbåten. Hörde just en historia om en ålandsbåt på radion, och efter det såg jag en krönika av Lasse Anrell om just Ålandsbåten. Det verkar som om just Ålandsbåten och Finlandsbåtarna uppviglar folk till lössläppt leverne. I båda fallen av historier ingick det erotiska eskapader.

Min egen erfarenhet begränsar sig till en resa, och då var både Hulda Hustrun och våra tre äldsta barn med, så det blev ju inte så mycket erotik. Inte för mig iaf. Men nått som var kuligt var att se alla som gick och spatserade litet ledigt omkring, bärande på en öllåda. Som en väska ungefär. De var ju dessutom finkläda de flesta resenärerna så det var till förvillande likt morgonpendeln till Göteborg, förutom då att det inte var portföljer folk bar på utan öllådor. Och sen var ju de flesta berusade oxå förstås.

Men de där öllådorna var ju hemskt praktiska, med ett lite handtag och allt, med 24 småskott i varje "portfölj".  Så där gick, oftast männen i familjen, omkring och strosade bland medresenärer, tittade kanske lite på skylten i taxfreeshopen, tog en lugn rök vid anbefallda platser och pratade avslappnat med frun. Hela tiden med lådan i handen. När man började upptäcka detta fenomen såg man allt fler ölbärare. Till slut kunde jag inte annat än fnissa när jag gick förbi en familj där barnen struttade omkring glada med magen full med godis, frun gladde sig åt den nya parfymen hon köpt och mannen... mannen bar öl. Undrar om de var rädda att någon skulle stjäla dem om de la ner dem i hytten. Eller var det helt enkelt färdkost?

Själv så bar jag inga öl, för vi beställde 8 lådor direkt till bildäck, så slapp man det besväret.

Men nog såg man människor med erotik i blick. På morgonen när vi gått till rökrummet nere på passagerardäck fann vi en äldre, bedagad herre med tatueringar och hässvans samt hans nyfunna väninna, pratandes högt och inte så lite om gårkvällens äventyr. Hela historien från dansgolv till andra golv fick vi höra. Det var ett litet rökrum så det fanns ingen chans att man skulle missa någon viktig detalj. Men bägge såg nöjda ut så inte skall jag döma dem.

Själv blev ja full och frun blev arg, så det blev som sagt inga erotiska eskapader för mig. Men de flesta andra på båten såg så nöjda ut så.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback