Det vette fåglarne

Fågelinfluensa. Rad upp och rad ner i våra kvällstidningar om denna fruktade influensa. Som knappt smittar människor om dom inte kletar ner sig med blod från dessa sjuka fåglar. Nu är man livrädda för att sjukdommen skall ändra karaktäd så att den smittar mellan människor oxå.

Håhåjaja, är vi inte rädda för det ena så är det ju det andra som skrämmer oss. Visserligen har vi fullt upp med att inte vara rädda för saker vi borde vara rädda för, HIV, hepatiterna, växthuseffekten, den globala uppvärmningen, det faktum att USA beter sig som en jättebebis, styrka utan vett liksom, deklarationen och cancer, det faktum att det fortfarande finns länder där man har kärnvapen, att vi verkar tro att Harrisburg och Tjenorbyl faktiskt aldrig hände och alla dessa reella, faktiska hot som faktiskt finns runt omkring oss dagligen och alltid.

Nä, då väljer vi att hetsa upp oss för något som kanske, om allt verkligen går helt fel, kan kanske möjligen med en viss sannolikhet kan drabba oss. Kanske.

Fasen der finns ju redan millioner saker som är farligare och som det är betydligt större risk att vi drabbats av. varför vara livräd för något som troligen inte kommer hända när det redan händer saker runt omkring oss hela tiden.

Du knasiga värld.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback