GRATIS bensin

Än en gång hr mina medmänniskr slagit mig med häpnd. I går morse flög ryktet om gratis bensin likt ikaros runt staden. Det var ett välkänt bensinbolag som erbjöd gratis bensin under en timma med start klockan 12.00. Eftersom den aktuella tappen ligger precis jämte vår humbla boning kunde jag se hur människor stod i kö för denna dyrbara gåva. Nu till häpnaden.

Uppgifter i lokalpressen gör gällande att de första köande var på plats redan vid halv 7 snåret på morgonen. Ha nu i minne att jippot startade klockan 12.00 Jag kunde med egna skåda den kilometerlånga kön. Hur kommer det sig att dessa människor så hett traktade efter en full tank bensin. De första stod alltså i närmare 6 timmar i kö för detta. Men.. om d nu har så gott om tid, och så litet att göra. Till vad och vart skulle de senare köra med denna bensin? För om de kan stå i kö i så månag timmar en helt vanlig vardag så kan d väl inte behöva åka nånstans överhuvudtaget. Inte med bil iaf.

Jag vill på inget sätt förringa dessa männskors gärning, deras roll i historien. Men.. ärligt talat. 6 timmar för gratis bensin. Är det värt väntan? Totalt fann, återigen enligt lokalbladet, 189 kunder bilen fulltankad med gratisbensin. Jag vill inte på något sätt heller låta påskina att min egen tid skulle ha större betydelse än dessa tålmodiga själar. Men kom an. 6 timmar i kö. Nämnde jag att det både blåste och regnade? Det är säkert jag som inte fattat något grundläggande i detta upptåg. Men ärligt talat. 6 timmar. För att spara 600 skr. Med en snabb blick på den egna ekonomin finner jag att vi i vår glada familj inte skulle tacka nej till en extra 500-lapp i plånboken. Men inte fasen skulle jag sitta i en bilkö i 6 timmar för att spara in denna summa.Hjälpe denna värld.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback