Katters dolska liv och leverne

Min hulda maka kom nyss hem med ett nyinköp ting. En elektrisk hårklippare för husdjur. Som en vanlig trimmer fast med lite grövre bett och betydligt tystare. Nu vet ju inte jag hur det ligger till med våra katters förmåga att läsa, men jag har alltid gjort det enkelt för mig själv och helt rått räknat bort deras språkliga förmåga och utgått från tanken att de endast pratar kattska. Men nu börjar jag tvivla på att saker och ting är så enkla. Man kan börja tro att katten både kan läsa och förstå vad som står på förpackningen. På engelska dessutom.

För ända sedan trimmern kom in i vår lägenhet, alltså pre den var uppackad ur sin lilla låda, har den långhåriga katten (Sir Lancelot) legat och skickat dolska blickar från under köksbordet. Man kan ju faktiskt tro att han vet vad och vem som kommer råka i närkontakt med denna tingest. Vår korthåriga katt (Chips heter hon. Jag tänkte först att den andra katten skulle heta dipp, men han var redan vederbörligt döpt när han kom till oss, men för att återgå till historen...) bryr sig inte alls. Hon sitter i fönstret och lapar sol som hon brukar. Allt medan Lancelot (som är MYCKET långhårig för att inte säga Väldigt Mycket LångHårig) kryper allt längre in under köksbordets skydd.

Jag misstänker att Lancelot är mycket medveten om att hans päls består till 68% av tovor och att resten behöver befrias från "nästantovor". Jag misstänker även att han kanske inte kommer medverka frivilligt till kommande uppdrag. Ungefär som när han skall ducha. Medan Chips tålmodigf väntar ut intvålandet och ursköljandet så river Lancelot upp himmel och jord och skulle säkerligt ropa på polis, åklagare, brandkår, veterinär och JäMo om han bara kunde.

En spännande dag detta än så länge...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback