Jullovsmorgon och Tom Saywer

Dagens barn kan titta påtecknat dygnet runt om de bara ville och fick. Cartoon network visar tecknat dygnet runt, Disney Channel visar program från 6 på morgonen till 10 på kvällen. Annat var det när pappa var ung. När jag var ung alltså. Då fick man bara titta på tecknat på julafton och på jullovsmorogn. Dundermusen, Scooby Doo och Trazan och Banarne. På sommarlovet visades också barnprogram på morgonen men då var det serier som Tom Sawyer eller en serie om ett gäng barn som rymde till skogs.

Förövrigt så kommer jag ihåg att den serien gjorde ett djup intryck på mig, att jag drömde att jag och mina kusiner skulle rymma till rydaskogen och gömma oss för de vuxna. Man vaknade i stugan och gick ut och det var aldrig regn utan jämt varmt väder så att man kunde vakna till i hammocken. Sen fick man gå in klockan 9 för att kolla på den svartvita tvn.

Nä shär sitter jag och blir alldeles nostalgisk. Jaja, snart har vi sommaren här. Och stugan står kvar, fast hammocken är sslängd sedan många år. Hm, undrar just vad en sån kan kosta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback