Käcka djur

Det ligger en pälsboll i vårt fönster. Det ligger ännu en pälsboll på golvet. Den ena pälsbollen håller ett öga öppet mot omvårlden men bollen på golvet sussar gott. Det är Sir Lancelot i egen hög person som ligger på rygg med magen i vädret som en semestrande full svensk på Greklands stränder. Karln reagerar inte ens när jag klappar honom på magen. Inte ens en ryckning i morrhåren. Knepig katt.

Men nu är våren här o då kan man äntlgien öppna balkongdörren så att den friska luften kommer in och de ivriga katterna slipper ut. De hoppar rasktr över till fönsterblecket, sen ligger de där och kikar ut. Eller kikar sig omkring kanske är bättre att säga. De är ju redan ute själva ju.

Ibland ramlar hon-katten, Chips ut. Men eftersom vi bor påförsta våning är det inget förutom hennes stolthet som blir skadat. Hon brukar i de fallen (hihh, nu var jag lite rolig såg jag) sätta sig under fönstret och jama så embarmelit så då är det bara att knata ner till källaren och hämta upp henne. Sir Lancelot, Lanci kallad har ramlat ut en gång. Sedan dess är han betydligt mer skeptisk till fönsterklättrande än sin kvinnliga motsvarighet. HAn håller sig mestadels på balkonggolvet, ibland ställer han sig på en stol och kikar över räcket. Oftast får det räcka.

Käcka djur, de där katterna. Käcka djur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback