Mitt Saabiga jag

Jag har kört bil. Jaha, säger den helt ointresserade läsaren. Men lyssna nu. Jag har kört en bil, vår bil, vår Saab. En riktig bil, med larm, elektriska fönsterhissar, farthållare och airbag. Och inget vatten som läcker in kring fötterna. Bilstackaren har ju stått avställd i ett halvår eftersom det var rätt mycket som gick sönder på en gång och vi var tvugna att spara ihop lite kontanta medel för att laga upp eländet. Under tiden har vi kört Hulda Hustruns Golf. Samma golf som vi i dagarna sålde för 4 papp. Den bilen vill jag inte prata om mer. Den var... annorlunda. Som det där med att kylarvattnet rann kring fötterna på de som satt i framsätena.

Men nu är det nya tider. Saaben är nyopererad och skall besiktigas i morgon. Alltså så passade jag på att kolla så att allt var ok medan jag flyttade den till vår andra parkering. Vi har två, men de senaste dagarna har någon missunsam männska ställt sitt fordon på vår plats så givetvis måste jag rycka ut för att få slut på detta tjyvande av vår betalda och alldeles egna parkeringsplats. Det handlar om principen för tusan. Principen!

Och vilken lycka det var att köra, om än en kort, kort sträcka, en riktig bil. en som inte studsar i början när man startat den. En bil med radio och cd-spelare. en bil som doftar gott av en svag aning av vanilj (undangömd luktgran). En bil som är som en bil ska. Och hel. Så nu ser jag fram som ett barn ser på julafotn till i morgon när vi stolta och glada kör från besiktningen och kan köra lagligt och med komfort.

Sen ska vi ju köpa moppe i morgon. En Honda Mt5a. Jag hade ingen aning vad det är för nått men Hulda Hustrun visste med en gång. Så nu banne mig skall här åkas omkring i bygd och obygd. Som en liten pil ska jag ila runt i trakterna och bara njuta.

Ah, lifes good!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback