Stockholmsmentalitet på fotbollsläktaren?

DN - Sport - "Det värsta som hänt fotbollen i Sverige"

Aftonbladet "Attacken var planerad "

Expressen "Mats Olsson: Mörkrets hjärta har aldrig lämnat svensk fotboll"

Varför? Varför hela världen skall man förstöra både nöjet och glädjen med fotboll? Vad är det för fel i huvudet på dessa blådårar som gör såhär? Taskig barndom? Självhävdelsebehov? Förståndsslöa? Själv var jag på en annna  match i går, IFK - Elfsborg. Det var fest, det var roligt. Det värmer i hjärtat att dela glädjen över fotboll med så många. Även som det var en halvdålig mtach var det roligt. Men vad håller då supportrarna i Stockholm på med? Vore det inte bättre de höll till på en stor äng och helt enkelt spöade skiten ur varandra så slapp vi andra drägget.

Fotboll är en sport, ett nöje, en folkrörelse. Det finns klara regler för hur du får uppträda på planen. Spelarna sliter för vårt höga nöjes skull. Så vad är meningen med att hålla på att ställa till elände under matcherna. Det kan ju inte vara kärleken till fotboll som får dessa stackars små idioter att härja runt som byfånar. Och varför är det nästan utan undantag Stockholmslagen som håller på och gör bort sig? Tror de att de bor i en riktig storstad som London? Är det mest trälfolk utan utbildning, arbete eller intresse? Vad driver dem?

Här i Borås har vi Guliganerna, kända för sin vänlighet och schysthet. Men även där finns det små rötägg. Små tonärsdrävlar som bildat en "firma" som de kallar det. Fast dessa 8 är ju mest lite skrattretande när de stryker omkring i solglasögon och struttar runt som om de vore maffiamedlemmar. Smått folk, små hjärnor. Jag misstänker med att det räcker att man ryter till mot dem så spinger de nog så fort de kan hem till mamma.

Men faktum återstår. Varför?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback