Tatoo You

Alla tatuerar sig. Precis varenda kott har nån tatuering någonstans. Själv har jag ett tecken på vänster underarm som skall betyda "make" på något asiatiskt språk. Jag vet ju inte. Det kanske står "dåre" eller nått men jag får lita på uppgifterna som stod i pärmen hos tatueraren. Min Hulda Hustrun har den för kvinnor föreskrivna tatueringen i svanken. Kort sagt. Det är populärt med tatueringar. Och visst tusan kan det vara snyggt. Men de där som täcker varenda millimeter på sin kropp förstår jag med inte på. Kanske för att det påminner mig om de blånader som många gamla får på sin kropp när ålderna pockar på. Det blir liksom bara en stor blå massa. Hua. Frågan är ju hur många som kommer vara nöjda om 30 år. De som har tatuerat nacken full och som plötsligt får nys om det bra försäljarjobbet, då när värderingarna ändrats av årens nyckfulla påverkan på grundvärderingar och social status. Då kanske det inte är lika kul att ha en Ac/dc logga i nacken, eller en tribal som täcker hela armen och där skjortans manchett inte fullt upp täcker konstverket.

Att ha en tatuering börjar bli lika vanligt som att bära underkläder. Och det är väl skojsigt. Jag har haft några äldre patienter som haft de klassiska sjömanstatueringarna, eller fängelsetatueringar på underanrm. Men de gubbarna brukar väl kanske inte vara så stolta över dem. Fast det kanske mest beror på verkens tafflighet. Själv lurar jag på en ny tatuering. Lutar åt en Elfsborgslogga. Eller min frus namn. Fast det kan bli vad som helst. När man väl ska bestämma sig så är det ju ett viktigt val. För det går ju helt enkelt bara inte att plocka bort hur som helst. Man är fast med sin förskönande bit av konst. Lika fast som med sin abröstvårtor liksom. En piercing går ju alltid att lägga i en låda och glömma bort. Själv har jag en ring i ögonbrynet plus det vanliga hålet i örat då.

Men det är konsitg vilket genomslag tatueringarna fått på bara några år. Det knatar 15 åringar omkring med hiskeliga tribaler på hela överarmarna. Och detär ju ett problem, för det råder ju mode inom tatueringsvärlden som i övriga sammhället. Den som tar en tribal nu är ju helt och hålle tfel ute. Vilse i pannkakan liksom.

Nä, jag får nog lura ett tag till. Bäst så tror jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback