En förtidig 40års kris

Rakat av mig hakskägget. Det ligger helt i linje med planerna och inriktningen för år 2006. Detta, alldeles nya, friska året skall andas "vuxen". Jag skall försöka bli vuxen, det är ju på tiden liksom. I år fyller jag 36. Alltså lika gammal som Marilyn Monroe var när hon dog om jag inte missminner mig. 36, det var Elvis precis innan han ballade ur och blev fet o tråkig. 36. Tänk va. Inte illa.

Men som sagt. Att vara vuxen kräver vissa grundförberedelser. Inte som nyårlöften. För dem tror jag inte ett skvatt på. Jag tror mer på att lova saker under hela året. Och svika dem med. Ett lovat löfte är som gjort för att brytas. Det riktigt står där och pekan finger åt en och signalerar "kom o ta mig om du kan". Så, jag lovar inget jag vill hålla.

Så, jag lovar inget. Men jag skall försöka bli vuxen. Skall börja klä mig vuxet. Och uppträda vuxet. Typ, lugnt och sansat. Inte vara så glättig i mina sociala kontakter. Mer åt det dova, murriga hållet. Sluta med att klippa mig själv utan gå till frisören och skaffa mig en vuxen frisyr. Sluta bära ringar förutom vigselringen. Kanske skaffa mustach, som förövrigt är jättevuxet. Inte alls som dess lillebror hakskägget. Ta ringen ur örat. Inga ringar på Carlzon 2006. Förutom då, som sagt, vigselringen. Jag skall äta vuxet, inte barnsligt och som om det inte fanns något samband mellan munnen och fettet kring buken. Utan kontrollerat.

Börja motionera. Men vuxet. Alltså inte röra mig för att jag vill eller behöver göra det, utan för en man in min ålder gör det. Ta bilen varje onsdag och lördag till motionsslingan dår jag skall pina mig runt på ren vilja. Inte för att jag vill utan just för att jag inte vill.

Allt detta lovar jag inte. Alls. Men det ligger i planen att uppfylla dessa målformuleringar.

Äh, jag skiter i det. Det får gå ett år till innan jag får 40-års kris.Eller två. Minst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback