The mother of Costa Nostra?

Min mor är en saga för sig. Hon är helt klart en expert på emetionell utpressning. Ungeför som75% av alla mödrar verkar vara. Hennes ess, den stora Grand Finale är att hota med att sälja stugan. Vår lilla stuga är egentligen min ömma moders men det är jag och familjen som spenderer tid där, sköter rabbatter, gräset, målar huset, fixar och donar och ser till att det är beboligt. '

Godsägaren, aka Mamma, kommer ner några gånger om året. Det brukar vara en liten rundtur inberäknad i programmet. Då kan hon hukande vandra omkring i trädgården och i huset och fnysa åt hur vi har ordnat. Förra gången föll hennes ord i stil med att  "det ser ut som fan här inne". Tack snälla mamma för de fina orden. Det känns så roligt att bli uppskattad för alla de timmar vi lagt ner nere istugan sedan i mars och att allt skall bedömmas på att vi inte har lagt unden den uppblåsbara madrassen som vi använder på golvet när stugan är full med barn eller gäster. Kul, man blri så inspirerad. Ibland misstänker jag att det faktum att min moder är född undan flykten ryssarna under andra världskrivet och inte fick svenska som andra språk förrän hon började i grundskolan. Sen gick hon bara 7 år, sen började hon jobba. Man kan tro, ibland rent av hoppas jag, att hon in teär riktigt införstådd med nyanserna av det svenska språket. Hon pratar perfekt svenska, det är inter det. Men vissa nyanser går henne helt förbi. Jag tror (hoppas) att hon när hon säger att något ser ut som fan kanske inte riktigt har förstått hur otrevligt det låter.

Det senaste utbrottet kom i dag på telefon. Nu skall hon sälja stugan. Ingen. Men inte till någon i släkten. Och (hur nu det kom in i bilden, det är mig ett mysterium) absolut inte tillnågon i Hulda Hustruns släkt. Vad nu de skulle med en stuga till? De bor ju i stora hus allihopa.. Men det blri snart, enligt henne skulle de bli som en liten överraskning, hon skulle säga till nrä det var gjort. Tack morsan.Tack för att du, inte bara vill sälja stugan som vi i min lilla familj alla älskar, utan för att du även gör det omöjligt för oss att köpa den. Jag vet inte. Jag tror det beror på elakhet, för jag kan tyvärr int ese någon annan anlednig. Typ att de enda som bryr sig om stugan skall på något sätt straffas genom att inte få möjlighet att köpa, eller ta över alla kostnader. JAg fattar inte ett smack. Alls.

Kommentarer
Postat av: Monica

Vilken rolig blogg du skriver ! Men Tråkigt det med din mamma,men dom är lite kneppa,man får hoppas man aldrig blir som sina konstiga foräldra :-)

Men hon värkar lite underlig kanskje har hon fått solsting???

Postat av: Helena

Hmmmmm..... Ja se mammor!!!

*suck*

2006-06-30 @ 07:42:08
URL: http://mellanraderna.blogsome.com
Postat av: Gnarles barkler

Dahs att bassa på med "CRaZY" utanför hennes hus ^^

Its time to max the bass and play a little "CrazY" by the barkley guy outside your momas house

2006-11-10 @ 12:16:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback