Kredit och debit

Min högt ärade och kärleksfulla Hulda Hustru har idag varit på ekonomisk rådgivning. Detta beror på två saker. Först och främst har vi den uppdelningen att min vackra livskamrat skall handskas med våra gemensamma pengar. Detta beror på att jag inte har ärvt något av min faders siffersinne (han var revisor) utan istället har jag fötts med en drift att sätta sprätt på pengar. Om jag har 5 kronor måste jag göra av med 10.

Alltså är det hulda Hustrun som är ekonom i familjen. Den direkta anledningen att hon då idag var på rådgivning är ju att vi bägge två går sjukskrivna. Och det blir man inte rik på. Inte alls. Och än värre kommer det bli om våran sjukersättning går igenom. Då får vi 64% av lönen om jag fattat saker och ting rätt. Fast lita inte på mig i detta. Men i vilket fall som helst blir det mycket mindre pengar i den gemensamma skattkistan.

Hulda Hustrun kom hem tämligen stukad och lätt rådvill. Vi måste spara. Men på vad? Det skall bli intressant att se hur hon löser detta. Jag bara hänger med och gör som hon säger. Men som jag förstått det skall det göras budget, skrivas brev till diverse kreditbolag, be om nåd hos föräkringskassan dit jag ju betalar underhållet till för min älskade barn. Mycket pyssel. Och det är nog bäst att jag inte har hand om det. Jag brukar höfta rätt rejält när det kommer till sånt där. Som jag redan sagt. Jag är ekonomiskt inkompetent.

Undra just om vi har råd med en ny hårddisk. Jag såg att vi har en kredit på onoff...... eller.. kanske inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback