Minutenkvittot

Såg en bild häromdagen i en tidning. Det var ett reportage om guldkronornas fest. Men det som jag tyckte var mest sevärt av allt var, inte ännu en bild på Suddens vita platständer, utan på Peter Forsberg som stod, lagom småslirig och lycklig (bara vad jag förmodar men...) och tog ut pengar på minuten.

Det var då jag började fundera. Undrar hur hans uttagsblankett ser ut. Ja menar. Han har en årslön på 43 millioner. 43 mille. Per år. Plus reklamkonstrakt o sånt. 43 mille. Per år. Så när han står där i den svenska vinternatten för att plocka på sig några extra hundralappar att ha i fickan vid behov, vad fan står det på den lilla vita lappen man får i handen?  Nu är jag ju inte helt bakom. Jag fattar att han inte har sin årslön, orörd på ett lönekonto. Men ialla fall. Tittar han nån gång på den lilla lappen och tänker: "aj då"?

Jag gick o lurade på det där länge och väl. Jag får villigt erkänna att en av de känslorna som drog genom mig var avund. Inte så lite heller. Tänk att saker o ting kan vara så olika för olika människor. Missförstå mig inte. Jag unnar väl Foppa att tjäna pengar. Och äran och allt gull i världen.

Men en såndär vit uttagslapp kan se så annorlunda ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback