Alliansen? Vart tog partierna vägen?

Alltså. Den nationella politiken av idag fattar jag inte mig på ett smack. Aliansen? Vad är meningen med att vara medlem i ett parti, med bestämd ideologisk inrikting och egna idéer när det ändå skall lkumpas ihop med tre andra partier, men annan inriktning. För de har olika ideologier va? Och sen det där med hur mycket grundtankarna i partiet stämmer överens med vad de säger. Folkpartiet Liberalerna. Låter ju helt klart som om de är liberala. Men det är de som skriker högst på förbud, hårdare tag, mera betyg, mer poliser, mer av allt som begränsar människan. Känner sig en humanist med liberala tankar igen sig i det partiet? Moderaterna? Arbetarparti? VA! De enda man kan känna igen är KD, centern är ju även de ute på en tripp långt från vad de var tidigare. Man talar om att skapa jobb genom att underlätta för företagen att anställa. Man glömmer att det kräver att de arbetstagande hamna i en situation där de hamnar i underläge redan från början. Du har fått ett jobb men det kräver att du håller käft. Arbetarparti?

Jag kan inte förstå. Vore det inte enklare att de bildade ett nytt parti, Alianspartiet till exempel. För när det gör allt för att vara likadana, allt för att ta avstånd till det gamla partiet, gör allt för att komma till makten, finns det då längre någon idé att kalla sig moderat, folkpartist, kristdemokrat eller centerpartist? Men är i allians. Målet är maktövertagande och då har man inte tid eller kraft med att värna om det egna partiets särart.

Ok, sossarna är väl inte precis nått idealiskt parti, lite vilse i tiden som de är. Men grundvärderingana står fast. Det är väl genomförandet av tankte till ahndling som blir lite si och så. Och så har vi ju problemet med att ett parti sitter i tid och evighet vid makten. Inte helt prerfekt, minst sagt. Men som det är nu till valet har man att välja mellan socialdemokraterna, vänsterpartiet, miljöpartiet eller alliansen. Mer finns det inte. Visst finns det en hel rad med små partier, allt från pyttepartier till lite större folkrörelser. Men det är int ehetl lätt att nå den där 4% spärren. Så vi har innales 4 partier att välja mellan. Ni som är äkta moderater, folkpartister, centerpartister eller kristdemokrater får väl välja att rösta blankt, inte rösta alls eller ge er röst till erat "gamla" parti. För allt är nytt barn. Glöm inte det. Allt är nytt.

Och vem fan skall nu direktörerna rösta på? Om nu Nya Moderaterna menar allvar med sitt prat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback