Musen som smet

Vi har en såndär trådlös optisk mus till datorn i vadragsrummet. Kanongrej, man slipper rengöra museländet och så lyser det ju lite spejsigt också. Men ibland får eländet fnatt. Mitt som man sitter framför skämen och gör något otroligt viktigt (för jag gör ju bara otroligt viktiga saker framför datorn. Hmm) så flyttar markören sig. Sådär bara. Första gången trodde jag att jag blivt skvatt galen. Hade vansinnet slutligen brutit ut? Markören bara gled lite lojt över skärmen. Inte mycket. Bara några centimeter. Men ändå. Eländet puttrade iväg utan att jag ens rört musen. Det tog några gånger innan jag fattade vad som hände. Så otroligt irriterande.

Vissa saker bör ju vara still ändå tills man bestämt sig för att de skall röra sig. Typ datamusar, bilar och maten på tallriken. Men här hade jag ett uppenbart myteri. Det finns få saker som retar upp mig lika mycket som saker som teknik som inte lyder. Eller, egentligen finns det jättemånga saker som retar upp mig mer, men just när det händer blir man rätt upprörd. Man ställer markören på en bestämd plats och så smiter den bara iväg.

Nu har jag förstått att det oftast händer när batterierna tar slut i musen. Och de gör de ju titt som tätt. Mest hela tiden tycker jag. Man kan ju tycka att batterisvaghet borde förorsaka brist på rörelse först och främst. Men det kanske handlar om dödsryckningar, inte vet jag? Kanske finns det någon käck drivrutin man borde uppdatera, men vem orkar med sånt. Nä, jag låter den smita då och då. Lite frihet kan väl även en datamus ha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback