Min skugga

Jag har fått en skugga. En skugga i form av en liten dräktig katt som följer mig vart jag än går. Inte vet jag varför men så är det i alla fall. Sätter jag mig i köket vid spisen för att röka så nog dyker hon upp blixtsnabbt och lägger sig under stolen. När jag sedan knatar ut i vardagsrummet för att sätta mig vid datorn så vips är det en liten Chips som lägger sig på mattan bredvid. Får jag för mig att lägga mig i sängen så går det inte många sekunder innan hon är där och slänger sig ner bredvid kudden. Inte ens på toaletten får man vara i fred, för då dyker hon upp och tittar intresserat på när husse gör det husse gör på toan.

Hon piper förskräckt mellan varven, som om något plågar henne. Tja, troligen är hon ytterst förvånad över att det rör sig i magen på henne. Det skulle jag bli med om det började skutta och hoppa i buken på mig. Det är ju inte läge för att sätta sig ner och förklara blommor och bin för henne heller. Men jag misstänker att hon vet vad som ska göras när den dagen kommer.

Resten av tiden, när hon inte följer mig eller piper så letar hon undanskymda platser. Jag har fått rådet att göra iordning en låda åt henne där hon kan pressa fram sina små ättelägg. Lådor har jag gott om så det lär inte bli något problem. Frågan är ju vart den ska stå, men jag lutar åt sovrummet.

Det tar på krafterna att bli styvfar. Fast inte lika mycket som när man ska bli far på riktigt och måste ge sig ut mitt i natten för att köpa saltlakrits eller vad nu den förmenta blivande modern fått tuppjuck på för tillfället. Så jag ska inte klaga. Kattpappa ska jag nog klara att bli.

Hoppas jag.

Kommentarer
Postat av: AGAINST HUMAN TRAFFICKING

Snälla, jag behöver din hjälp!

Hjälp till att stoppa HUMAN TRAFFICKING
Engagera dig genom att sprida kunskapen vidare.
Länken finns på min blogg.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback