Till min stora förvåning somnade jag

Oj då så det blev. Allt medan jag satt och filofsoferade framför tvn så började det snöa ute. Inte så där lite utan det bar vräkte ner. Varför i hela fridens namn kommer allt snö i mars-april när det varit snöfritt hela vintern? Ytterst märkligt på det hela taget.

Men eftersom jag redan drabbats av en oerhörd uttråkning så bestämde jag mig för att lägga mig att läsa lite i sängen. Tja, där låg jag. Katten kröp ihop bredvid kudden och vi hade det hur trivsamt som helst. Sen vaknade jag klockan 21.30 och kunde för mitt liv inte förstå vad som hänt. Jag hade inte märkt av den allra minsta skugga av trötthet när jag låg och läste så det hela får väl förbli ett mysterium kan jag tro.

Men det goda i hela kråksången är att jag fortfarande är helt vimmelkantig av trötthet så det blir nog inga större problem med att somna om igen. Jag upprepar bara samma sak igen. Lägger mig och läser lite i min bok så borde jag somna när ögonlocken faller samman och så vaknar jag i morgon till en ny vacker dag och då ska det bli lite fart på mig hade jag tänkt. Då får jag tillbaka lite pengar som jag lånat ut så då ska jag ta mig till affären för att inhandla lite mat till mig och katten. Det är sorgligt tomt i skafferiet och kylskåpet. Det enda i matväg jag har hemma är ett paket köttbullar i frysen och en limpa bröd. När jag säger att det är det är det enda så är det de facto precis så. En liten skvätt mjölk har jag med till morgonkaffet.

Så jag får införskaffa lite pasta, en ostbit och lite margarin i alla fall. Fördelen med att inte ha någon mat hemma är ju att jag inte kan småäta på nätterna, så kanske jag till och med går ner nått kilo av blotta förskräckelsen.

Sen stundar det ju fotboll i morgon igen. Då ska jag sätta mig framför webradion och lyssna till hur Elfsborg förhopningsvis vinner över Malmö borta. När lönen kommer tänkte jag som en av de första åtgärderna köpa en biljett till nästa hemmamatch så att jag har den i tryggt förvar. Jag kan inte säga annat än att jag längtar till att stå på Borås Arena och se Elfsborg spela sig till vinst. Som laget ser ut nu så känns det hoppfullt inför årets Allsvenska. Nån bortamatch tänkte jag försöka hinna med, ialla fall om jag blir lite stabilare i hälsan så att jag pallar att åka buss långt. Eller så ger jag fan i hela nykterhetsgrejen och bjuder mig själv på en öl eller två. Nått undantag från nykterhetslöftet kan jag tänka mig. Men det ska mycket till för att jag ska falla till föga.

Men en bortamatch och midsommarafton. Det kan jag tänka mig. Visst vet jag att jag leker med elden när jag tänker så, men även jag vill kunna njuta lite av livet med nån gång. Risken är stor att jag blir sittande på arslet och bara räknar dagar fram till döden annars.

Nä, i vilket fall som helst, hur det än blir, så ska jag lägga mig och läsa igen. Chips har redan rullat ihop sig i sängen så jag får till och med damsällskap i sängen. Bara en sån sak.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback