Är solidaritetet död?

Jag måste säga att det verkar som om Alliansregeringen och folket inte riktigt är på samma plan. Alliansen driver genom den ena reformen efter den andra i rasande tempo och folket knorrar. Så här skulle det väl inte bli? Visst hörde man att det utlovades reformer men de skulle väl inte inbegripa den egna personen, bara alla andra, fuskarna och dom där som roffar åt sig en massa skattepengar utan att göra något för det. Det var väl dem som skulle stukas?

Men snälla folket. Vi får vad ni röstat fram. Inget är nytt, allt är redan utlovat för länge sedan. Det gäller att lyssna, läsa allt man kommer över och tränga lite djupare i debatten än att bara lyssna med ett halvt öra till han med den stora skallen och hundögonen.

Vi går mot bistrare tider, allihop tillsammans. Arbetslösheten ökar, trots alla reformer som skulle bryta det berömda utanförskapet, med den följden att levnadsvilkoren för en massa människor, kanske även du, förändras. Nu går det inte att peka på att man bott i sitt hus i trettio år och att man har barnen i skola i staden, du ska, säger ska leta jobb långt långt bort och vara beredd att flytta. Visst är det bra? Inga mer ursäkter där inte.

Men jag klagar inte. Jag är evigt tacksam och ödmjuk över att få bo i ett land där en sådan som jag kan få försörjning från staten så att jag kan leva ett värdigt liv. Givetvis tycker inte jag heller att man ska tjäna på att vara hemma, men det kan jag lova att jag inte gör. Jag förlorar 5600 i månaden på att vara hemma och inte jobba. Problemet är ett annat när det gäller det där. Folks inställning till varandra har hårdnat. Man är inte längre beredd att betala uppehället till en sån som mig, en som bara sitter och bloggar hela dagarna i ända. Girigheten har ramlat ner från direktörstopparna och trängt ner i folkmyllan.

Finns det då något att göra åt det hela. Visst, jag vet , folket kan rösta bort Alliansen nästa val och det tror jag de gör, man går inte på samma finter en gång till. Men grundproblemet kvarstår. Solidariteten är nu för tiden bara ett ord som brukas av övervintrade kommunister och de allra äldsta sossarna. Resten av folket skiter högaktligen hur grannen har det så länge den inte har det bättre än den egna personen.

Det blåser kallt kallt.

Kommentarer
Postat av: Miss Borderline

Folk är idioter och uppenbarligen är majoriteten av Sveriges befolkning inte mogna för att rösta överhuvudtaget eftersom dom FÖRST röstat fram nåt som dom SEN gnyr över!!!

För att inte tala om amerikanerna, dom borde fanimej omyndigförklaras dom flesta av dom.....69% av amerikanerna vet inte vem som är vicepresident :O

Än värre är att en hel massa av dom inte ens vet vem som är president.....och nu talar vi INTE om dom nedsupna uteliggarna utan om helt vanliga amerikaner.....Gud, man tar sig för pannan!!!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback