Pengar på banken

JAg sitter och funderar på om jag vore lyckligare om jag haft en massa pengar istället för att som nu vara ständigt pank och jagad av fogden. Men jag tror inte det. Mitt problem sitter i själen och inte på bankkontot.

Visst vore det trevligt att slippa bry sig om pengar hela tiden, men jag tror inte jag skulle må så mycket bättre, skillnaden skulle vara att jag låg och vred mig i en dyr säng istället för en madrass på golvet när ångesten hemsöker mig.

Jag har ju under de 17 år jag lidit av min ångest levt väldigt olika sorters liv. Jag har varit timanställd med osäker inkomst, haft familj och inga skulder, jag har bott i eget hus på landet, jag har läst på högskolan med den ekonomin man får då, jag har varit chef och sjuksköterksa, bott ensam i bostadsrätt och haft allt från inga skulder alls till några tusen.

Jag har levt med en kvinna och haft en stor familj och varit sjukskriven med den krassliga ekonomi som den kombinationen ger. Nu sitter jag utblottad och pank i en lägenhet jag fått genom soc. Allt detta har jag gjort men hela tiden så har ångesten funnits där som sällskap när jag inte haft annat att göra.

Så det är nog så att pengar inte gör att man blir lyckligare. Möjligen en aning tryggare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback