Tandböld

Åh så skönt jag har sovit. Gott gott gott. Men jag blev lite förvånad när jag vaknade och det kändes som om jag inte kunde öppna höger öga riktigt. Så jag travade in i badrummet för att titta på mig själv i spegeln och där fick jag ett svar på vad det berodde på. Hela höger sida är svullen och dan eftersom jag har fått en varböld i min onda tand.

Det konstiga är att det inte gör så ont i tanden, men hela kinden är svullen och det gör snoront om jag trycker på det. Så nu är det väl ändå läge att gå till tandläkaren säger den irriterade läsaren. Nja, svarar jag. Det kanske ger sig av sig självt. Synd man inte har någon antibiotika hemma för då skulle jag kunna ta det så vore problemet ur vägen. Min tandvårdsrädsla är ju av det monumentala slaget.

Det är inte det att jag är rädd för smärtan hos tandläkaren. Men jag vet ju att den där tanden skulle behöva dras ur och det kräver bedövning och det betyder att jag tappar känseln i munnen och vips så är min tungnoja där och knackar på. Det är samma sak med att ligga med munnen öppen så länge som man får göra, pallar inte det heller, får panik, jag som är van vid att bita ihop så hårt jag bara kan så att jag vet vart tungan befinner sig i munnen på mig.

Sen kan jag visst inte gapa så mycket som man ska kunna. Det fick jag reda på förra gången jag var hos tandläkaren. Man ska visst kunna gapa ett visst antal centimeter och jag är långt från att kunna gapa så. Det beror väl på att jag biter ihop hela tiden kan jag tro. Men vem trodde att jag inte kunde gapa, jag menar, jag brukar ju vara rätt stor i käften.

Nä, jag får dricka lite kaffe och hoppas att tandeländet fixar sig utan att jag ska behöva gå till tandläkaren. Men en sak jag funderat på är att gå till tandhygienisten och rengöra mina tänder. De ser för jävliga ut just nu av alla cigg, snuset och kaffet. Inte för att jag kräver kritvita tänder (fast jag skulle lätt kunna tänka mig att bleka dem) men de behöver ju inte vara gula som smörblommor heller.

Jaja, det löser sig väl kan jag tro. I vilket fall, tandböld eller inte, så har jag ändå inte råd att gå till tandläkaren så det är bra med det.

Kommentarer
Postat av: Miss Borderline

Usch din stackare, jag lider med dig!! Har aldrig haft riktigt illa tandvärk men jag kan föreställa mig.

Jag har aldrig varit hos en tandhygienist, jag behöver inte det säger dom, och det ska jag väl va glad för antar jag!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback