Det ska vara lätt att leva

Alltså. Det måste, det bara måste, ha varit lättare att leva förr i tiden. Ja, alltså för 120 år sedan eller nått sånt. När man vaknade på morgonkvisten, gick ut på farstun och drog tre djupa andetag och kände hur kaffelusten vaknade. Inte som nu när man går upp, slår på tvn och ÖVERSKÖLJS med nyheter. Allt från enkla saker som att det blir snö till att Maud Olofsson har ändrat ståndpunkt totalt från går när hon sa att staten inte ska röra i privata bolags affärer. Vad ska man tro på? När en ledande, arg, politiker kan säga en sak och göra en annan.

Jo, jag tycker att staten ska röra i privata bolags affärer om det spelar en sån förbannad stor roll som det gör nu. Men jag tycker att en politiker ska hålla någon form av... linje. Säger man under två veckor att man inte ska, så varför gör man sedan? Helt plötsligt.

Sen finns det ju annat elände. Grekland. De bråkar. Så in i helvete. Jättemycket. Nån är arg för nått. En pojke har dött och det är en tragedi, men varför slår de sönder allt de finner? Nä, jag fattar inte. Men så är jag svensk också. Där vi söker konsensus i alla lägen, från fikabordet till den internationella politiken. Fan, måste alla vara så förbannat arga hela tiden?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback