Kvällningen

Ah. Kvällen har kommit över Viskafors, luften är varm men det går en mild bris genom allt det kvällsblå. Jag har suttit en stund på balkongen och bara njutit över stillheten och den friska luften.

Jag umgås med lite planer på att åka till macken och köpe en dricka och lite chips. Men jag vet inte. Det verkar lite korkat att köpa chips när man inte vet hur pengarna ska räcka resten av månaden. Fast det vore gott med något att knapra på, nu när det är lördag och allt.

Tvn står på och visar nyheterna. En stackars 16-årig flicka har blivit brutalt nedstucken av en sjuk, främmande man. Man tar sig för pannan och undrar vad det är som händer. Fast jag har en vag aning om att våldet faktiskt inte ökat så vansinnigt. Inte om man tänker i det stora perspektivet. Männiksor har alltid slagit varandra, mördat varandra. 1700-talets Stockholm var säkert inte så vidare säkert att vandra i på kvällen det heller. Fan vet.

MEn jag känner mig trygg här i min lilla lya. Bara katten och jag och en låst dörr. De utlovar regn och åska så det passar väl att ta det lugnt även i morgon, söndag som det är och allt. Jag får sikta på att tillbringa mycket tid med mina böcker. Jag försöker komma in i boken om Bellmans liv men det tar emot lite. Språket är oändligt vackert men lite svårt att tränga igenom. Kanske ska jag ge mig i kast med en annan bok. Egentlgen skulle jag vilja läsa en Engelsk deckare eller en Scarpettabok men jag har ingen hemma som jag inte redan läst. Tror jag. En hel del av mina böcker ligger ju fortfararande nedpackade i lådor eftersom de inte får plats i bokhyllan.

Nä. JAg tror jag ska passa på att åka ner till macken trots allt. Nått ska man ha att mysa med på en lördag. Eller?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback