Liten uppläxning

Nå. Som proffs på att ha ångest så retar det mig hur folk använder ordet för att beskriva att de har en otrevlig känsla i kroppen över att de har köpt gardiner till köket eller över att frisören klippte håret lite kortare än man själv tänkt sig.

För mig är ångest ytterst reellt och hindrar mig att leva ett fullgott liv. En panikattack betyder inte att jag blivit lite nedstämd över att räkningarna är större än inkomsterna. Nope man. Det är en känsla som pirrar i vartenda por, vartenda liten cell i min kropp och som fyller mig med en fasa som är värre än man kan tro att man klarar utan att dö.

Man hör sällan folk säga att :jäklar, jag tappade nycklarna, jag känner mig så cancersjuk. Men att svänga sig med ångest är helt ok.

Nå, varfrö bryr jag mig om detta? Jo, eftersom folk svänger sig med uttrycket så lätt så tror de att min ångest är så mycket lättare att leva med än den är. "För jag har ju också ångest, men jag skärper mig så går det över". Jojomen. Tänk bort ett brutet ben med min vän.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback