Sommar, sommar, sommar

Den svenska sommaren visar sig från sin bästa sida men jag sitter inomhus i morgonrocken och försöker piggna till så gott jag kan. Inte helt lätt vill jag mena. Trots att jag hällt i mig kaffe så får jag ingen ordning på saker och ting alls. Känner mest för att återgå till sängen och sova några timmar till. Men det går ju inte för då sabbar jag dygnet igen. Inte har jag lust heller att sova bort de vackra soltimmarna.

Det är redan den andra juli, fasen vad tiden går. Den utlimata sommarmånaden. Då det är som mest sommar, så mycket man bara kan begära. Hua om tiden går lika fort som den brukar göra så är det snart september och regn som gäller. Det måste finnas något sätt att konservera sommaren. Eller snarare, det borde finnas nått sätt. Eller?

Jag borde väl klä mig sommarsvalt och ge mig ut i världen men jag jagas av den där tomheten som jag pratat om tidigare. Något fattas mig men jag vet banne mig inte vad det kan vara. Jag har inte ens en bra idé om vad det kan vara. Jag vet bara att det smakar tomt i munnen och att hjärtat fladdrar i bröstet på mig som en liten fladdermusbaby.

Nä, jag får göra det bästa av situationen och ta en dusch och möta dagen. Igår spärrade jag mitt bankkort eftersom jag till min stora förvåning måste ha tappat det någonstans. Jag kan bara inte hitta det. Men de skulle skicka ett nytt som jag får på måndag. Så jag får gå till banken för att hämta ut matpengarna jag fick på soc, det är dags att köpa nått att äta till makaronerna.

Tanken var ju att jag ska gå ut i morgon, men det känns inte helt aktuellt med tanke på den ekonomiska situationen. Har ingen som helst lust att bli en karikatyr över socialbidragstagaren som super upp sina socpengar. Fast det klart. Man behöver ju inte supa för att man gå ut. Har jag hört. Vi får se vad som händer i morgon. Det känns lite läskigt att tänka sig att gå ut utan att dricka. Får nog pumpa kroppen full med lugnande i så fall. Jag och folkmassor går inte så bra ihop i nyktert skick.

Nä. Jag måste få ordning på den här dagen till att börja med. Ordning och reda på de ljusa timmarna. Förra gången det var fint väder så var jag bara ute en enda dag, resten av tiden tillbringade jag inne eller på balkongen. Jag känner mig helt handlingsförlamad utan det lilla träslottet när det är fint väder. Jag menar, vad gör folk när solen skiner när de inte kan sitta i trädgården utanför ett litet träslott och lyssna till fåglarnas sång? Jag saknar den där kåken så det skriker i mig.

Men jag får hitta nya vägar och nya sätt att tillbringa sommaren på. Kanske skulle jag åka iväg till den där sjön som ligger här i Viskafors och försöka koppla av lite i skuggan under ett träd? Fast jag känner mig inte riktigt i form för att ta mig så långt hemifrån. Jag vet att det låter fel och konstigt men då är det i alla fall. Men så är jag inte som alla andra heller.

Nä. Lite mer kaffe, en cigg och sen en dusch. Sen får jag se vad jag gör. Kanske sätter jag mig på balkongen (om jag vågar, det är hemst högt upp) och läser en bok eller nått. Chips, katten, har redan parkerat sig där ute i den ena plaststolen och ligger och spinner för för fullt. Kan hon kan väl jag med tänker jag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback