Du härliga värme, svindel och duschar

Fasen i min lilla sillåda vad varmt det blir i den bakugn som min lägehet blir när solen steker på taket. Jag går och flämtar och orkar inte ens röra på mer än ett pekfinger i taget. Katten har redan druckit en skål med vatten och själv så är jag sugen på 18 iskalla öl eller 14 stora flaskor Fanta eller varför inte ett badkar kallt kranvatten?

Jag ids inte ge mig ut i världen i denna värmen utan håller mig inomhus. Sen när den värsta hettan är över ska jag åka och handla tänkte jag. Det gamla vanliga, cigg och mjölk plus nått att äta. Något lättsmält. Kanske skulle man ta vägen förbi apoteket med när man ändå är ute och snurrar. Jag kan tänka mig att det fläktar gott när man åker på Gula faran en dag som detta.

Nu vet jag ju att jag borde tillbringa min tid ute från klockan 07.00-22.00 enligt gällande föreskrifter för hur vi Svenskar ska uppföra oss när solen skiner. Men jag är lika lycklig inomhus som utomhus så länge det är varmt och soligt. Jag ska försöka öva mig i att sitta på balkongen (det är ju det där med att det är så högt att jag får svindel när jag sitter där) så att man kan sitta och läsa i lugn och ro i skuggan. Jag har ju bara morgonsol men det passar mig rätt bra för då blir det inte så vansinnigt varmt på balkongen plus att man kan ta sitt morgonkaffe i morgonsolen.

Men nu ska jag nog ramla in i duschen för att få lite ordning på mig. Jag är alldeles för slö för mitt egna bästa tror jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback