Att jaga livet ur en katt

Nu vart det kvällen igen. En dag går förvånansvärt snabbt om man sover bort 70 % av den. Vips säger det så är det kallt och svart ute igen.

Jag har ägnat en stund åt att aktivera katten. Kattivera kanske man kan kalla det. Vi har haft omåttligt skoj med en liten gul muskopia som jag slängt iväg och Chips sedan har jagat som om det vore en tunna med guld vid den lilla musen. Min stackars tjockis till katt blev alldeles slut av det hela och ligger nu på golvet och flämtar för glatta livet.

Tur att man själv är lite mindre lättlurad. Jag skulle minsann inte slita ut mig för att jaga en plastmus. Men så är jag fet med.

Jag träffade på grannen tvärs över trappan idag. En trevlig prick som dessutom bott i den här lägenheten. Tydligen var det inga störra skillnader på hans nya lgh och min förutom att hans har större sovrum. Så man får hoppas att det var det som lockade med den andra lägenheten så att jag inte har hamnat över nån terrorgranne som klagar så fort man fjärtar eller nått.

Jag sitter just och funderar på hur jag ska spendera kvällen. Kanske går det nått trevligt på tv, fast fan vet om jag orkar sitta och titta på tv ännu en kväll. Kanske skulle jag rota fram en bra bok och lägga mig att läsa i sovrummet nu när jag fått lite ljus där. Jag skruvade lite på glödlampan och vips varde ljus.

Eller så sätter jag mig i köket under spisfläkten med en cigarr och lurar på livet och alla dess mysterium. Som en man. Fan vet.

Det löser sig kan jag tro.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback