Att vara tvärt om

Oj vad jag somnade. Inte småsomnade utan totalkollapsade. I en timma var jag bort för världen. Jag har svårt att påstå att det inte var gott. Men nu är jag tillbaka, lite kaffesugen och lite lagom lockad av världen igen.

Tankarna faller sig så att jag ska ta en liten promenad till affären för att köpa mig lite cigaretter, en lök och ett antal folkpilsner. "Va, är karln galen, har han tappat alla perspektiv på världen. Ska han dricka dagen innan han ska ramla in för att ta prover för att visa att han inte dricker?". Jajamen. Sista tåget går ju nu. I morgon ska jag få mätarna att slå i taket på klinkemlab. Om allt går min väg så ska det rinna ren alkohol ur venerna på mig.

Vad är nu tanken med det då, undrar du? Tja, saken är den att det finns ingen som helst tanke bakom det hela. Det är det som är grejen. En sista totalt tanklös grej innan jag får gå min Golgatavandring. Om du undrar hur dum jag får bli så är mitt svar att: "tja, mycket dummare än så här blir jag nog inte. Hoppas jag".

Nä, jag vet inte, troligen så knatar jag hem med löken och ciggen och skiter i pilsnern. Men det är en lockande tanke, det måste jag erkänna. Att få ägna sig åt totalt dårskap, utmana alla gränser. Göra sig dummare än apan som rider på min rygg.

Men i vilket fall som helst så måste jag ta den där promenaden, för ciggmätaren signalerar rött och det är dags att ta tag i dagen. Nu har jag i tur och ordning ägnat dagen åt att sova, tycka förbannat synd om mig själv, röka alldes för många cigg och sedan sova igen. Så. Nu är det dags att plocka ihop lite kläder och ge sig ut i solskenet.

Men det vore skoj med lite pilsner. Bara för att vara tvärt om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback