Det kostar

Hela samhället genomsyras av besparingar, effektiviseringar och nedragningar. Det tar liksom ingen slut. Sjukvård, äldresomsorg, barnomsorg, tullen, polisen, försvaret, handikappomsorg, allt och alla ska bli mer effetktiva och snabba, billigare. Du ska inte kosta nått lilla vän.

När tusan ska det ta slut? Allt blir sämre (anser jag helt subjektivt) och fan vet vart det ska sluta. Hur fort kan en undersköterska springa innan hon faller i korridoren?

Jag och Polare J brukade skämta om att det bästa väl vore att införa 10-rum, sätta kateter och stomi på alla och mata alla vårdtagare genom slang. En enda stor slang dom delade sig till 10, fylld med havregrynsvälling 3 gånger om dagen. Så skulle 10 vårdtagare kunna skötas av en enda personal som tömde katetrar och påsar några gånger om dagen. Så billigt det vore.

Jag menar på allvar. För bara några år sedan använde man billiga sladderplasthandskar när man bytte blöja på vårdtagarna. Jag hade ett helvete när jag som chef började köpa in gummihandskar till det. "Det blir för dyrt" fick man höra.

Men när 3 år gått och alla de andra husen som jag inte var chef för fått magsjuka minst en gång per år och mina kåkar inte haft en enda magsjuka eller influensautbrott tror jag att man började fundera på vad som blev billigast.

Samhället är genomsyrat av dumsnålhet för tillfället. Så har det varit nästan hela mitt vuxna liv och det tar likcom inte slut. Det bara fortsätter tills man har kört slut på alla.

Visst är det ett I-landsproblem att vara utbränd. Men det kostar mina vänner.

Det kostar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback