En förklaring är på sin plats

Om någon undrar. Det som sårade mig var inte det att före detta frun träffade någon ny. Det hade jag noga förberett mig för i 13 månader. Fan, i 18 månader snarare. Men att hon ljög om det när jag frågade om det, att hon blev arg på mig för att jag ställde raka frågor eftersom jag inte är så jäkla dum att jag inte förstår när nått händer. Det blev jag ledsen av. Att hon försökte skuldbelägga mig för att jag blev irriterad när hon slingrade sig och att jag fick se på facebook att hon var i ett förhållande, bara dagar efter att hon skällt ut mig för att jag anklagade henne för sånt som inte var sant. Det sårade.

Men märkligt nog så gick det hela över konstigt snabbt. För jag upptäckte att allt varit en lögn. Jag visste ju sedan förr att hon har svårt för att leva efter sanningen. Jag menar, vi hade ju ett förhållande bakom hennes före dettas rygg i nästan ett år. När hon väl sedan lämnat honom och vi blev ihop ville hon fortfarande inte berätta för honom att vi var ihop fast jag sade att jag inte tänkte ställa upp på att leva i en lögn.

När jag summerat allt det där så blev det inte svårt att lämna henne bakom mig. När väl mina ögon öppnades genom att hon var beredd att behandla mig på samma sätt som hon behandlade honom.

Detta skriver jag inte av hämnd eller av svartsjuka eller nått sånt. Det ligger bakom mig, även om jag ska erkänna att det varit svårt många gånger. Men just det, att hon inte kunde stå för vad hon gjorde ens mot mig gjorde ju att jag förstod att hon var ingen vän alls. inte alls som jag trodde. Enda anledningen till att jag skriver detta är för att förklara varför hon plötsligt försvann från min blogg, varför jag inte längre skriver om henne. Hon har gått vidare, för länge, länge sedan. Hon har till och med bytt tillbaka till sitt gamla flicknamn och vägrar förklara varför. Nu har även jag gått vidare.

Det verkar som om mitt liv faller på plats, bit efter bit. Jag får nya vänner, nya bekantskaper. Min Kusin Esko vars sällskap och samtal med jag finner största nöje i, Polare M som jag kan prata om viktiga saker med, en vag återknuten bekantskap med Polare J.

Ett nytt hem i ett nytt paket. Många, många småvägar att upptäcka med mopeden till våren. Böcker att läsa, filmer att se. Kvinnor att träffa.

Det bästa ligger inte bakom mig. Det allra, allra bästa ligger framför mig. Se där en upptäckt att glädjas åt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback