Mitt livs vår

Det är den 1/3 idag. Det betyder, rent teoretiskt, att jag ÄNTLIGEN äger ett hem igen. Visserligen får jag inte nycklarna förrän på måndag. Men enligt kontraktet är lägenheten min från klockan 12 idag. Det är nästan en overklig känsla. I 13 månader har jag varit förvisad till att vara beroende av min moders välvilja. Bott i ett vardagsrum med en personlig sfär som varit ungefår 9 kvm eller nått sånt. Resten av rummet har ju varit möblerat med min mammas saker och ting. Jag har bara haft bäddsoffan och vardagsrumsbordet som jag kunnat ha mina saker på.

Det ska bli så underbart att få packa upp alla mina lådor, sätta in alla mina böcker i bokhyllan, gå på toa och slippa låsa dörren. Små saker förvisso men ack så viktiga.

Sen har jag köpt en soffa av Polare C så det blir vackert i mitt vardagsrum med. Den får jag visserligen inte förrän framåt vårkanten men fram tills dess har jag en gammal bäddsoffa att möblera med. Sen slänger jag in i sovrummet sen så att jag kan sova där när barnen inte besöker mig.

Att få vakna i en lägenhet där mina barn sover. Så fantastiskt. Det har jag inte gjort på ett år.

Ah, det luktar vår i Jonas liv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback