Sammelsurium av tankar

Det är Vasalopp i dag och jag lyssnar till Bob Dylan, " Highway 61 Revisited" och livet på min sida av stan är helt ok. Jag kan bara inte för mitt liv förstå varför man ger sig ut i snön och åker skidor så snabbt man bara orkar när man inte har ett annat mål än att komma i mål. Borde inte´en sån jakt inbegripa en massa gevär i ryggen och ett hot om livet?

Själv är jag lite lagom darrig och skakig efter Vodkan igår. Billig Explorer och folköl är kanske inte den bästa lördagsmiddagen. Men jag var glad i några sekunder, det var jag. Men det mesta av Vodkan gav jag bort till tant mamma. Jag kände att det inte skulle funka att dra i sig en kvarting på egen hand. Jag var "in a flow" med ord som bara ramlade ur mig. Dåliga, bra, lysande, stinkande ord som jag bara var tvungen att plita ner.

Alkohol i lagom mängd underlättar det hela, men det är en tunn linje att dansa på. För mycket skämmer hela korgen med frukt. Man rapar ur sig plattetyder som man tycker är lysande just i tillfället men som visar sig vara fruktansvärt tunna och tomma dagen efter.

Det finns några ackord som både Dylan använder i "Ballad Of A Thin Man" och Lennon i "Steel and glass" som jag bara älskar. Ackordföljden är helt enkelt underbar. Den ger mig kalla kårar ner för ryggen för den är så undergångsbetonad. Måste lära mig den på gitarren.

Förövrigt så gör jag inte så mycket. Röker, dricker kaffe och har det rätt så bra :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback