Största möjliga tystnad

Det är så tyst i det här huset. Totalt stilla. Inte ett ljud från grannarna hör jag. Det är stor skillnad mot när jag bodde hemma hos tant mamma och man blev påmind om att grannarna levde vart femte minut. Antingen är detta ett väldigt lugnt hus och då blir det lätt att en nattuggla som jag bli boven i dramat och det vågar jag inte ens tänka på. Eller så är här helt enkelt väldigt god ljudisolering.

Fan vet vilket som är korrekt. Det lär jag väl märka. Men det gör att man smyger omkring i lägenhet som en tjyv om natten även dagtid. Det är knappt att jag vågar pinka ju. Jag tror aldrig att jag bott i en sån här tyst kåk nån gång, förutom när jag och min yngsta sons moder köpte hus på landet. Där var det med knäpptyst på nätterna, men då visste man ju att närmsta granne bodde tvärs över den lilla grusvägen och att han hade 80 kor i en lada som råmade lite titt som tätt. En dag när jag tittade ut genom fönstret från mitt arbetsrum så stod det en ko i vår trädgård. Det vara bara att knata över till grannen och be honom föra bort djuret. Jag är rädd för kor. De är vansinningt stora och har horn. Inte en chans i helvete att jag själv skulle gått ner och motat bort köttberget.

Det var vansinningt trevligt att bo på landet. På sommaren. Sen kom hösten med hösttormar, takpannor flög av taket, elen var borta i två dagar, telefonen likaså. Efter det blev det vinter. Kallt i hela kåken hur mycket man än eldade i pannan, skotta, skotta, skotta. Idyllen förvandlades till ett litet privat helvete. Jag är stadsunge liksom. Jag är van vid att snöplogen kommer, att elen försvinner i max 15 minuter och att man kan knata till affären. Men där fick man ta bilen för att handla mjölken till morgonkaffet.

Nä, det var inget för mig inte. Nu kan jag ju inte påstå att jag lever i staden, men jag lever i alla fall i ett samhälle med gångavstånd till affär. Mycket bättre kan jag berätta.

Men tyst får man nog vara här. Eller så märker jag att man kan bröta mest man vill här uppe på den gamla ombygda vinden.

Kommentarer
Postat av: biffen

hur gick de...blev de affären å mer öl...?? usch har varit där du e nu....phhhhuuuuuuuu

2008-03-22 @ 16:58:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback