Tiden har gått ur led

Vad tusan är detta? Hela vintern har man gått och längtat efter lite snö som skulle kunnat lysa upp i mörkret men inte en flinga har singlat ner. Men nu, när våren står för dörren vräker helt plötsligt snön ner som om den inte hade annat att göra. Jag blev så paff när jag vaknade i morse att jag gick och lade mig igen i rent trots. Sen har jag sovit, slumrat och läst hela dagen tills jag bestämde mig för att jag för tillfället var färdig med det och rumpade upp vid 16-tiden.

Nu har jag druckit "morgonkaffet" och sitter och orienterar mig i livet utanför min lilla bubbla här i lägenheten. Men det är det samma som det brukar vara i världen märker jag. Lite krig, nån politiker som sagt nått om någon annan politiker. Lite ditten och datten, ungefär som det brukar.

Resten av dagen tänker jag spendera framför tvn eller gömd bakom en bok. Det får helt enkelt bli en mellandag. En sån där när man bara finns till och bara ägnar sig åt att täcka de basala behoven av mat, dryck och lite lagom intelektuell stimulans.

Jag försöker banta ner stackars Chips som med tiden blivit tämligen fet. I vanliga fall så brukar jag hälla upp torrfoder i matskålen så att det räcker och blir över så att katten bara kan knata och äta när hon är hungrig. Men nu har jag börjat hälla upp lite mer lagom munsbitar och den stackars pälsbollen springer runt fötterna på mig och jamar mest hela tiden, djupt olycklig. Man riktigt ser hur hon kastar blickar av bedrövelse på mig.

Tur att jag kan utfordra mig själv. Inte skulle jag vilja bli tvångsbantad på det sättet. Men jag tror inte kattstackaren lider några hemska kval om jag ska bara ärlig. Det är inte så att hon inte får någon mat alls, bara lite mer sparsamt.

Nä, nu är det dags för lite kaffe och sen ska jag lusläsa helgens tidningar som jag inte gått igenom än. Gott så i snöyran.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback