Håhåjaja, dessa pengabekymmer

Bu vad deprimerande. Detta är första månaden när fogden drar den nya, högre, summan och jag finner till min fasa att jag nu har exakt 965 kronor att leva på resten av månaden. Då har jag inte heller betalat alla mina räkningar. Kul. Men men, det är bara att rätta mun efter matsäck och se glad ut. Några julklappar är det ju inte att tala om, inte denna månaden i alla fall. Men som tur är så lär mina mediciner inte gå på så mycket nästa gång eftersom jag närmar mig högkostnadsskyddet så då har jag ju lite att spendera på mina barn när pengarna kommer den 19/12. Så läget är inte på något sätt desperat.

Men det lär helt klart kräva vissa justeringar med den här nya ekonomiska situationen. Jag kan ju glömma mina"lyxprenumerationer" på Vetenskapens värld och en datatidning. Cafe har jag redan betalt för ett halvår så den lär ju ramla ner ett tag till. Men sen är det stopp. Jag har räknat ut att jag borde få 1500 över att leva på när jag betalt hyra, telefon och mitt banklån. Lite knapert men det ska väl gå det med. Nudlar är inte så illa när man vant sig vid att äta det varje dag :-)

Äh, vad tusan, det löser sig på ett eller annat sätt. Saker tenderar att göra det har jag märkt bara man tar det lugnt och litar lite på karma, sitt eget förnuft och låter tiden rulla på. Fasen, jag kommer ihåg hur jag brukade få småpanik och hetsa upp mig något alldeles vansinningt om jag bara hade 3500 kvar att leva på under en månad under den gamla hederliga tiden när jag jobbade. Men man vänjer sig liksom vid hur saker och ting är ordnade i livet och jag sak säkert kunna vänja mig vid de nya förhållanden nu med kan jag tro.

I vilket fall som helt så ska jag som sagt städa idag. Jag måste ner till tvättstugan för att lura ut om det finns en ledig tid i eftermiddag. Det vore kanon. Det är lite synd att tvättstugan är stängd hela helgen. Jag funderar på om det beror på att det mestadels bor äldre i huset. De är ju inte så beroende av att tvätta på helgen eftersom de är hemma hela veckorna. Skulle det flytta in lite mer yngre personer eller familjer i huset skulle det kanske ändra sig. Men nu är det som det är så det är bara att acceptera och tvätta under veckan eller på fredagseftermiddagen. Mig gör det ju inte så mycket eftersom även jag sprätter omkring hela veckorna i mitt hem och inte har några speciella tider att passa.

Nä, nu ska jag ut med soporna, gamla tidningar och tomma glasburkar och slänge hela rasket, vart och ett i passande behållare. Som ett första steg inför städningen liksom tänkte jag. Så får jag en smula frisk luft med, inte så illa såhär på en fredag inte. Man får dona och greja med saker så att de passar in i livets stora puzzel. Sem kan jag med gott samvete sätta mig och titta på Idol i kväll och veta att mitt vackra härliga hem är tiptopp-rent.

Det är värt en hel del bara en sån sak.

Kommentarer
Postat av: Miss Borderline

Ah, bra att du påminde mig! Brukar ju inte titta på Idol men såg det för ngr veckor sen när jag var hemma hos brorsan. Såg igår i GT att Carola skulle vara coach idag och tänkte att jag ska kolla det, men det hade jag ju redan glömt.



Själv har jag inte en spänn, å andra sidan blir jag inte klok på hur mitt kreditkort fungerar egentligen, men så länge jag kan handla på det så är det ju lugnt :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback