Jag har varit ute och luftat mig

Oj vad jag känner mig förnöjd. Jag har varit i stora staden och vandrat på kyrkogårdarna med min tant mamma, hennes väninna och väninnans karl, en människa i cowboyhatt och snusnäsduk. Vem trodde att sådana män fanns? På riktigt. Men det var trevligft det hela. På min faders kyrkogård fann vi en enorm mängd mäniksor kring en grav, många var klädda i oranga kläden. Vi blev vansinnigt nyfikna på vad det hela var men kunde inte utröna vad alla dessa människor pysslade med. Många var de i alla fall.

Sen bar det iväg till affären där tant mamma som vanligt vimsade omkring i en timma eller vad det nu tog. Själv passade jag på att handla till vettiga priser jag med. En full kasse fick jag med mig. Vi träffade även min gamle vapendragare Larsa. Konstigt, jag har inte sett karln på 10 år och nu poppar han upp titt som tätt. Han jobbar ju på kyrkogården så han hade jobbat. De var barnvakt åt min Kusin Eskos barnbarn. Världen är så förbannat liten. Men det var kul att se hur glad Larsa blev av att se tant mamma igen. De har väl inte träffats på 20 år. Men när vi var unga, jag, Larsa och Nelson så var vi alltid hemma hos mig så Larsa växte väl upp en del hos tant mamma.

Sen hade tant mammas väninna med vidhägnande karl vänligheten att köra hem mig igen, med varor och allt. Så jäkla gott. Moderns väninna och bihang var uppe för att titta lite på hur jag hade det och det var ytterst pinsamt när doften av kattpink var det som dominerade hallen. Kattjäkeln hade pinkat på golvet i badrummet igen. Men i vilket fall som helst så stod vi och snattrade en stund innan de gick.

Sdan dess har jag druckit kaffe, sovit en stund och haft det allmänt trevligt. Jag tror att jag ska fortsätta med den under kvällen. Tanken var att äta tacos men jag har kommit på att jag både glömt att köpa ost och nått att ha i tacosen. Så det får bli i morgon. Man kan inte tänka på allt den vacker dag som denna.

Det är märkligt vad det gör att få umgås med levande människor, se lite nya miljöer. Interagera. jag mår som en kung, bara för en sån enkel sak som en tur till kyrkogården och en svång i affären.

Märkligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback