Det är så man skäms lite...

Skitväder. Skitväder och jag har ingen som helst lust att ta mig ur morgonrocken. Det är ju lördag för böfelen. Nä, det blir allt en lugn dag idag. Kanske går jag ut med soporna. Vi får se. Mitt bredband har sakta men säkert tickat på tills jag nu är några ynkliga hundra Gb från den fruktade 5 Gb-gränsen när de stryper bredbandet till 30Kb/sek igen. En kass, kass regel som jag hoppas att de tar bort. Det är ju totalt omöjligt att använda bredbandet när det sniglar sig så.

Jag fick ju mina AFA-pengar retroativt häromdagen. En massa pengar som ramlade in på kontot. Nu funderar jag på vad jag ska göra av dem innan fogden hittar dem och tar dem. En ny dator är högintressant. Eller en soffa. Fast dator är nog mest troligt. Jag har redan tittat på en på Netonnet men man ska ju orka ta sig dit med.

Jag tvekade länge innan jag bestämde mig för att skriva om det. Jag förstår mycket väl att det sticker i ögonen på folk att en som jag ska ha råd med en ny dator när de själva sliter och släpar vecka ut och vecka in och inte ens har råd med tacos på fredagskvällen till hela familjen. Jag hade nog själv reagerat på den tiden jag arbetade om en looser som går på sjukersättning och dessutom har en massa skulder hos kronofogden kan trappa iväg och köpa en ny dator.

Men jag kom fram till att jag kan lika väl vara ärlig om det där. Det är ju faktiskt mina pengar som jag skulle fått under sommaren och senhösten men som kom i en klump nu istället. Det smartaste hade ju varit att spara undan pengarna så att jag hade en buffert, men då tar väl fogden vartenda öre. Så det är ren överlevnad som driver mig. Plus att jag vet inte när jag senast bjöd mig själv på sådan lyx. Men jag är helt klart beredd på en hel del sura kommentarer nu när jag väl skrivit om det. Troligen hade det varit bättre att hålla käft om mina planer men har jag börjat vara ärlig om det mesta så kan jag lika bra vara ärlig om detta med.

I vilket fall som helst så pallar jag inte att ta mig till stan idag tror jag. Egentligen skulle jag behöva ragga upp en chaufför med vidhängande bil eftersom paketet blir rätt så skrymmande och det inte finns en chans att ta med det på mopeden. Men jag kan inte med att ringa runt och tigga en åktur. Den som bara bodde i stan istället. Ibland längtar jag efter min gamla stadsdel Sjöbo så det skriker om det. Men men, Det är som det är med det där. Jag är glad som har någonstans att bo i alla fall. Men det är lite som jag brukar säga, kunde man inte bara lyfta ut lägenheten, huset och området och plassera det i mina gamla hemtrakter? Det vore väl inte så omöjligt kan man tycka?

Jaja, nu får jag sluta fundera. Dags för lite kaffe kan jag tycka.

Kommentarer
Postat av: Miss Borderline

Äh va fan då sura kommentarer.....om folk vill reta sig och va sura så är ju knappast det DITT problem, den som mår dåligt av det är ju inte du utan dom :)



Men nog är det konstig, ALLT kommer jämt i klumpar. ALL skit kommer samtidigt, ok kan kanske va bra så är allt "gjort" på samma gång....men sen när man väl har flyt (speciellt ekonomiskt) ser man då till att agera klokt och tex spara....närå, man bränner glatt iväg allt och sen står man där som en hjälplös höna på väg till nackning när dålighetsklumpen kommer igen!



Den nya medicinen är det nåt antidepressivt eller?! Har inte hört talas som den förut.

Ja personligen kan jag inte förstå varför du äter Zyprexa (eller stavas det Xyprexa....är änna trött! :O

Postat av: Miss Borderline

Nämen HALLÅ, skrev ett inlägg som försvann :(

Får skriva igen imorgon för jag är DÖD nu och måste sova!!

2008-10-11 @ 22:12:30
URL: http://jonna2.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback