En underbar dag

Så vansinnigt underbart att vakna och vara sugen på en kopp kaffe, ingen virvlande ångest, inga mardrömmar. Jag mår bra. Det är såhär jag vlll må varje morgon när jag vaknar. Trött är jag, jag somnade inte förrän vid 3 tiden, men det går ju att reparera med en liten tupplur under dagen. Men jag är inte helt utslagen, skakande och bragande i fylleångest och svett.

Nu gäller det bara att jag tar med min denna känslan i livet. Att jag för en gångs skull kan lära mig nått av det hela. Men jag vet att det kommer bli svårt. Med tiden så bleknar ångsten och jag står där och blir sugen på att lätta på ångesttrycket lite, den lätta utvägen. Eller så blir det nyår eller midsommarafton eller nått socilalt samkväm. Men jag hoppas att jag då finner styrka att inte ramla dit igen. Aldrig mera dricka mig full på starköl. Eller vin eller starksprit. Kanske finner jag även en kraft att stå emot alkohol överhuvudtaget.

För så här vill jag leva. Nyfiken på dagen, med lite lagom planer på att städa och fixa, läsa lokalbladet och titta på morgontv. Inte dricka mig sönder och samman och ändå inte få ut något av det.

Just nu mår jag bra. Om några timmar kanske ångesten har kopplat grepp på mig igen. Men jag får inte glömma att jag har mina nya tabletter och att det än så länge verkar som om de håller den värsta ångesten borta från mig, i alla fall så länge jag inte provocerar fram nått.

Livet är gott att leva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback