Inte så illa trots allt

Yeps. Så har man vant sig lite vid de nya förhållandena när det gäller ekonomin. 194 kronor kommer jag att ha kvar när bankskulden, fogden och hyran är dragen. 194 spänn, inte så illa va? Det kan man komma långt på om man till exempel håller sig till hemodlad kål och gör soppa på en spik en gång i månaden.

Uscha. Jag ser dem redan framför mig, alla tröttsamma kommentarer från märkliga läsare som läser bloggen men hela tiden tycker illa om vad de läser och personen som skriver. "Du jobbar ju inte så varför ska du ha pengar?", "Du får sluta vara så självisk, jag har också haft det jobbigt i livet men jag har minsann tagit tag i det hela", "Skyll dig själv som tagit så mycket lån". Bland annat.

Men det där med att skylla sig självt får jag i stora delar hålla med om. Men det som var värst var väl att jag med varm hand överlät all ekonomiska spörsmål och göromål till före detta fru. Men jag trodde på allvar att hon hade koll, fast jag såhär i efterhand borde ha sett alla tecken och framför allt skulle jag inte lägga den tunga bördan på hennes axlar att bära själv.

Så, jag får skylla mig själv. Man ska inte ta ett blancolån på flera hundra tusen och tro att det inte betyder nått för ekonomin. Men det var prat om att baka ihop alla lån och det ena med det andra. Hur skulle man gjort? Jo givetvis satt sig ned tillsammans med före detta frun och tittat över ekomonin, inte bara titta i plånboken där man bara såg en massa pengar som aldrig verkade ta slut. Så det var väl inte så mycket hennes fel, hon gjorde nog så gott hon kunde kan jag tro. Men att jag släppte på kontrollen på det sättet. Det kommer jag aldrig att förlåta mig själv.

Jaja, nu sitter jag där jag sitter. Det kunde vara mycket mycket värre, det vet jag ju. Folk dör i detta nu i sjukdom, fattigdom, av svält eller krig. Våldtags och mördas. Sett från det perspektivet så är mina problem noll och intet.

Men det får inte gå mycket mer åt helvet nu. Nu måste det bara flyta på ett tag.

Kommentarer
Postat av: Miss Borderline

Ja VA FAN gnäller DU om, VA????!!!

DU är ju fasen RIK jueh :O

Jag har 60 spänn att leva på tills den 18:e moahahahaha :P

Blir väl till att övertrassera kreditkortet snart....om det nu går :(

Postat av: WoB

Nä, inte nu. Nu har jag faktiskt en hundrapp kvar. Men sen, nu när nästa månads räkningar ska betalas så kommer jag att ha de där 194 kronorna över, månad ut och månad in. :-)

2008-10-08 @ 00:37:09
Postat av: Mr. Nelson

Hallå Goppen! Hoppas du mår bättre än jag :) Vill bara lämna lite breadcrumbs här så att du vet att jag lever... Jag har flyttat min blog till www.nelson.to och länkat till din..



Usha, nu är det verkligen skralt i kassan, känns om den 18:e ligger sååå långt borta.. Får hålla med Miss B, om att du klagar och gnisslar tänder din rika man! Jag har exakt 5 Svenska rikstaler på mitt konto! Ha ha... kan inget annat än att garva.





Kram på dig, från farbror Nelson.

2008-10-08 @ 03:39:07
URL: http://www.nelson.to/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback