Hundra papp i månaden i pension

Anitra Steen går i pension vid fyllda 60 och kommer få en pension på 100 000 kronor i månaden. Ja ni läste rätt. 100 papp varje månad. I pension. Förstår inte vem det är som bestämmer sådana hutlösa summor. Att hon tar emot pengarna förstår jag, jag skulle inte tacka nej i alla fall. Men vem har förhandlat fram en sådan pension?

Det är ju ett öppet hån mot alla de som arbetat hårt hela livet, kanske varvat hårt jobb med att föda och uppforstra barn och som sedan ska leva på 7000 kronor eller mindre i månaden. Min stackars tant mamma som jobbat sedan hon var 14 har mindre i pension än vad jag har. Var är rättvisan i det?

Jag blir förbannad och förtvivlad, för vart ska det ta slut, detta samhälle där de som redan har får allt mer medan de sin sitter i skiten bara glider längre ner i dyn för varje dag. Nä, det måste bli ett slut på det här. Visst ska människor i ledande, viktiga befattningar ha bra lön, inte tu tal om annat. Det måste finnas ett visst lönegap för att motiviera männiksor att ta ansvar och vara ledare, kreativa och skapande. Men någonstans måste man väl ändå dra gränsen, speciellt när det gäller pensioner och liknande.

Kommentarer
Postat av: Miss Borderline

Det får inte jag en i pension på hela året FÖRE skatt, och sen drar kronofogden pengar på det oxå haha.....ja herregud, det är inte JAG som svälter ihjäl om det blir krig iaf, jag är van att leva fattigt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback