Inte kunna blogga anonymt

Snart kan du inte längre blogga anonymt. Europaparlamentets kulturutskott föreslår en reglering av bloggarna.

Det kan bara inte vara sant. Är detta ett försenat aprilskämt eller? En del av själva tanken med bloggande är ju att man fritt ska kunna uttrycka sina åsikter, värderingar och fritt få vädra sina tankar. Själv är jag väl inte så rädd för det där, jag har ju redan en blogg på Expressen där jag skriver under eget namn.

Jag skriver inget samhällsomstörtande på min blogg, men däremot personligt, närmast privat och jag gör detta "anonymt" (för de flesta i alla fall) för att mina barn och mina nära och kära inte skall behöva lida över att jag skriver om mina psykiska besvär och alkoholproblem. Skulle jag vara tvungen att öppet redovisa vem jag är så skulle jag inte kunna skriva så öppet som jag gör nu. Det blev problem när jag skrev ärligt och öppet på Expressensidan, det var någon dum sate som anmälde till socialen att mina barn for illa av bland annat att jag är sjuk. Det tog mycket på barnens mor som fick sitta och förklara situationen på soc och slå hål på de missuppfattningar som anmälaren hade kring vårt gemensamma ansvar för att utveckla och uppfostra våra barn.

Nä, detta måste bara bort, bort, bort. Storebrorssamhället tar sig allt starkare uttryck för varje dag, med FRA lagar och nu detta. Det barkar åt helvete mina vänner.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback